Nikotinberäknare

För att ersätta rökning med vejping

Lägg in antalet cigaretter per dag så kommer nikotinberäknaren visa en rekommenderad nikotinstyrka. Styrkan beror på vejpingteknik.

Detaljer, Variationer

Sorry, no graph. Your browser doesn’t support the HTML5 canvas tag.
: mg
Styrka: mg/ml
Konsumtion: ml
Denna graf visar hur nikotinstyrka, mängd och därmed konsumtion av nikotinvätska hänger ihop. Den totala mängden beror på antal cigaretter och hur man drar sina bloss. Det gröna området visar typiska värden för styrka och konsumtion. Vi analyserade över 2000 framgångsrika slutaröka-vejpare. Det finns en särskilt tydlig koppling mellan antal cigaretter och total mängd nikotin per dag.

Till höger om grafen kan man ändra styrka eller förbrikning och även se förändringar på ena mängden som resultat av en förändring i den andra variabeln.

Observera!

De beräknade värdena är baserade på empiriska data från många vejpare. De bör därmed fungera som en en bra startpunkt för för att framgångsrikt sluta röka med hjälp av e-cigarett/vejp. Hur bra data man än har, så är individuella skillnader stora. Lyssna på din kropp och ändra styrka eller mängd på ett sätt som passar just dig.

 

Bakgrundsinformation: Nikotinempfehlung ()
Vetenskapliga underlag hittar du på den poster som vi även presenterade på Global Forum on Nicotine i Warszawa sommaren 2018. ()
 

Författare

Dr. Rainer Dölfel
Dipl.-Ing. Marc Hallermann
Dipl.-Inform. Norbert “Zillatron” Schmidt
Peter Schuster
Sabine Maaß
 

Översättare

NNA Sweden

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert